Grillattua kasvisruokaa ravintolasta löytyy hakukoneiden avulla

Jos Helsingissä vieraileva vegaaniasiakas haluaisi piipahtaa ravintolaan, joka tarjoilee grillattuja annoksia, on hänen helpointa ensin ennen sinne tuloa Google-hakukoneen avulla etsiä matkapuhelimestaan tai tietokoneeltaan, missä hän haluaa syödä. Se on nykypäivää. Enää ei selailla vanhanaikaista Uudenmaan puhelinluettelon keltaisia sivuja ja soitella, mistä löytyisi sopiva paikka ja pöytä. Riittää, että hän katsoo suosituksia Tripadvisorin hakukoneesta ja klikkaa ne kriteerit ensin, jotka hän haluaa täyttyvän ennen hakukoneen seulontaa parhaista ruokailupaikoista. Samoin hän voi rajata, haluaako hän syödä jonkun tietyn maan reseptien mukaisesti tehtyä ruokaa yksinkertaisesti klikkaamalla.

Pöydän voi varata myös Internetin kautta etukäteen ravintolasta, jossa valmistetaan grilliannoksia Bookatable hakukoneesta. Kun sinne kirjoittaa hakusanoiksi Helsinki ravintolat ja rajaa missä haluaa syödä, vaikka Kampissa, sekä sanan grilli, ohjelma ehdottaa yhtä ravintolaa kuvineen sekä sivupalkissa suosituksia kuudesta muusta paikasta neljänsadan metrin päässä. Nämä kaikki ravintolat ovat vähintään neljällä tähdellä arvosteltuja asiakkaiden mukaan. Silloin tarjoilussa on kasvisten lisäksi myös lihaa tai kalaa.

Bookatable hakukone ehdottaa kasvisruokaa grillattuna haluavaa kokeilemaan seuraavia ravintoloita Helsingin keskustan lähistöllä ja osassa niistä on vähintään neljä tähteä:

  • Suomalainen ravintola Aino Pohjoisesplanadilla
  • Hard Rock Cafe Aleksanterinkadulla
  • Ravintola Viisi Penniä Mannerheimintiellä
  • Dennis Helsinki Bulevardi tai Kamppi
  • Ravintola Suomenlinnan Panimo
  • Ravintola Demo Uudenmaankadulla.

Hakukoneen kautta ravintolat esittelevät kuvia tarjoilemistaan annoksista, hinnastoa, ravintolan tyyliä ja sijaintia sekä mahdollisia tarjouksia. Lapsiakaan ei ole unohdettu ja heille voidaan järjestää syntymäpäiväannoksia tilauksesta.

Virtuaalimainonta on tullut ravintola-alalle

Virtuaalisesti voi katsoa etukäteen, miellyttävätkö ravintolan sisustus asiakasta. Erään hotellin yhteydessä oleva Smoke & Fire! Grill it! Helsinki sijaitsee Kampissa ja 3D mallinnusta katsoessa voi päätellä kyseisen ravintolan laatua ja siisteyttä. Sivuilla mainostetaan, että sieltä saa Skandinaavista grilliruokaa, kuten vegaanille sopivaa grillattua yrttileipää ja tofu-kasvisvarrasta ja a la carte annoksista grillattua maa-artisokkaa, kurpitsakreemiä ja osterivinokkaita, falafel-pihvejä ja sieniohraa sekä jälkiruuaksi mantelisuklaamoussea ja kirsikkajäätelöä kasvistuotteina. Myös erikoisruokavaliota noudattavat löytävät sopivat ateriavaihtoehdot, tarjolla on gluteiinittomia ja laktoosittomia annoksia kohtuuhintaan. Tarjoilijalle kannattaa mainita, kun hän tuo menua, pitääkö annoksen olla myös sokeriton diabeteksen takia.