Ulkogrillien sisustaminen

Ulkona olevien grillien sisustus vaatii, että niiden pintojen tulee olla helpostipuhdistettavia ja niiden pitää kestää säiden vaihtelut, satoipa tai olipa aurinkoinen sää. Pöytiä ja tuoleja tehdään esimerkiksi kyllästetystä puusta, joka on pintakäsitelty tai maalattu. Lisäksi on saatavilla muovisia tai metallisia ulkokalusteita, jotka ovat myös kestäviä. Lintujen jätökset voivat liata kalusteita, joten niiden tulee kestää pesua ja desinfiointia. Pöytään voi kiinnittää auringonvalolta suojaavan päivänvarjon. Pöydät voi koristella kesäkukkaruukuilla tai silkkikukilla.

Entisaikaan pöydillä oli tuhkakupit, mutta nyt tupakointi on grillibaarien yhteydessä sallittu vain määrätyllä alueella, mistä tupakansavu ei kulkeudu henkilökunnan tai muun grillibaarin tiloihin. Suomessa on ankara tupakkalaki, joka voi kummastuttaa ulkomaalaista matkailijaa, joka kesällä piipahtaa ulkogrilliin ja haluaisi polttaa tupakan.

Ulkona olevissa grilleissä kätevintä on laittaa nopeasti koottavat kalusteet, jotka ovat helppo illalla laittaa ulkovarastoon lukkojen taakse. Varkaille yöllä kelpaavat myös torikahvilan kalusteet, siksi niitä ei voi jättää ulos yöksi, ellei niitä ole pultattu maahan kiinni. Raskaat metalli- ja puupöydät sekä penkit lähtevät harvoin varkaiden mukaan, mutta mannermaiset ja koristeelliset kalusteet kelpaavat varkaille. Ulkogrillin lähistöllä voi olla lapsia varten leikkipaikka tai minigolfia.

Terassi- tai parvekegrillin sisustus

Terassien ja parvekkeiden kalusteet ovat kevyempiä tai paikallaan pysyvämpiä kuin ulkokalusteet, koska terassitila tai parveke ovat yleensä suljettavissa olevassa tilassa. Terassilla voi olla sellaisia kalusteita, jotka soveltuvat yrityksen liikeideaan. Usein terasseilla tarjoillaan grillituotteiden lisäksi olutta. Parvekkeilla voi olla minijääkaappi, jossa on juomat viilentymässä grilli-iltaa varten erikseen. Parvekkeelle ja terassille voi myös asetella kukkia tai kasveja, jotta paikka olisi viihtyisämpi. Etenkin eläkeläisten keskuudessa tänä päivänä on muotia, että grillituotteet tilataan grillistä kotiin tai hotelliin kuljetuksena ja ne nautitaan omassa rauhassa parvekkeella tai omassa yksityistilassa. Tällöin säästyy grillaamisen vaiva ja on aikaa enemmän seurustella toisten kanssa.

Sisällä olevan grillin sisustus

Grillibaarin tai grilliravintolan yrittäjä valitsee tyylinsä tai brändinsä mukaisen sisustuksen. Pöydät ja tuolit ovat helposti puhdistettavia ja paikan ikkunoissa voi olla yksilöllisiä verhoja ja lattialla kasveja. Seinillä voi olla sopivia tauluja sekä seinään pultattu televisio. Matkahuoltojen grilleissä on usein peli-, limonadi- ja makeisautomaatteja.