Mistä valita kodinomainen ja edullinen majoitus lapsiperheelle

Jos perhe, jolla on kaksi lasta, saapuvat Helsinkiin ja lapset ovat vielä alle kouluikäisiä, on helpointa majoittua huoneistohotelliin, jossa on tavanomaisten kalusteiden lisäksi oma minikeittiö ja kylpyhuone. Usein näiden huoneistohotellien yhteydessä tai lähellä on grillikioskeja tai -baareja ja kauempana voi olla grilliravintola. Vaikka säätiedotus lupaisi sadetta, helpot ja lähellä olevat kulkuyhteydet mahdollistavat liikkumisen. Huoneistohotellissa perhe pystyy säilyttämään yksityisyytensä, koska ei tarvitse edullisessa majoitustilassa jakaa keittiötä ja kylpyhuonetta toisten vieraiden kanssa.

Huoneistohotellin nimike johtuu sen varustelutasosta, koska sinne voi päästä omalla hotellin avainkortilla, jonka saa hotellin vastaanoton kautta. Hintataso on edullinen, koska huoneistohotellin hintaan ei sisälly mitään ylimääräisiä palveluja. Muut palvelut pitää tilata ja maksaa erikseen. Helsingin keskustassa yöpyvä perhe voi tehdä rauhassa lomasuunnitelmiaan etukäteen, kun huoneistohotelli on varattuna Internetin kautta. Jos matkaohjelmaan tulee muutoksia, voi varauksen viikkoa ennen muuttaa tai perua. Matkalle kannattaa ottaa matkavakuutus.

Huoneistohotellin etuja hotellihuoneeseen verrattuna

Helsingissä huoneistohotelleja on keskustassa Forenom Aparthotelli Kampissa, Helsinki Homes Apartments ja Studio Apartment Eerikinkatu, joista on lyhyt matka aktiviteetteihin. Perheenisälle tai äidille voi suoda lyhyen irtaantumishetken lasten hoidosta, kun järjestää perheen sisällä vahtivuorot. Mannerheimin lastensuojeluliiton kautta voi tietenkin tilata koulutetun lapsenvahdin, jos vanhemmat haluavat yhdessä lähteä ravintolaan syömään vaikka uusimpia grilliherkkuja, tanssimaan tai pelaamaan Casino Helsinkiin. Päiväsaikaan Helsinki tarjoaa lapsiperheille paljon nähtävää varsinkin kesällä, ja voi kauppatorin läheltä mennä pienellä laivalla Korkeasaareen vaikka koko päiväksi. Siellä on saatavilla kahvia, virvokkeita ja jopa grilliherkkuja, joten siellä ei nälkäisenä tarvitse kenenkään olla.

Huoneistohotelliin voi palata käyttämällä ovessa annettua hotellin avainkorttia milloin vain eikä tarvitse ilmoittautua kenellekään vastaanottotilassa. Kaikki tulot ja menot kuitenkin rekisteröityvät automaattisesti ovikortin kautta tietokoneelle. Siivoojat eivät tule hotellivieraiden oleskelun aikana huoneistohotellin tiloihin. Näin varmistetaan, ettei lapsia herätetä päiväunilta saati häiritä perheen yksityisyyttä. Huoneistohotellista ei yleensä tarvitse poistua keskellä päivää, jotta siivooja vaihtaa pyyhkeet ja siivoaa huoneen. Varastossa on ylimääräisiä pyyhkeitä ja siivousvälineitä, jos lapsi on sairastunut ja oksentaa tai ruokaa on pudonnut lattialle. Vierailuaikanaan huoneistohotellin vieraat itse pitävät tilansa järjestyksessä.