Mistä asiakas löytää hyvän grilliruokaa tarjoavan ravintolan Helsingissä?

Jos asiakas haluaa listan parhaimmista grilliravintoloista, riittää, että hän käy Tripadvisor Suomi -sivuilla ja kirjoittaa paikkakunnaksi ”Helsinki” ja klikkaa omat valinnat hakusanaksi ”Ravintolat”, kolmanneksi ”Grilli” ja lajitteluperusteeksi ”sijoitus”. Silloin kaupungissa vierailija voi heti saada tietoa, missä voisi nauttia maukkaan grilliaterian.

Helsingissä on lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat myös grillattua ruokaa joko ruokalistan mukaan tai tilauksesta. Jotkut niistä ovat hotellien yhteydessä. Grilliruuan hinta ravintolassa määräytyy ravintolan varustuksen ja tason mukaan. Mikäli asiakas vaatii kotimaisia ja mielellään luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita, niistä valmistetut grilliruuat ovat kalliimpia kuin grilliruoka, jota on valmistettu laitakaupungin grillissä tukkuliikkeestä saatavilla viimeisen myyntiviikon grillituotteilla. Karkeasti voisi arvioida, että kalleimmat ja laadukkaimmat grilliannoksia tarjoavat ravintolat sijaitsevat Munkkiniemi-Kamppi-Hakaniemi-akselilla. Asiakkaan kokemus, elämys ja muistot grilliravintolan palvelusta, tasosta ja ruuasta sekä juomista vaikuttavat seuraavasta käyntikerrasta päättämiseen. Myös toisten ihmisten mielipiteet vaikuttavat ihmisten mielikuviin siitä, missä ja millainen on tasokas grilliravintola Helsingissä.

Miten suuret grilliravintolaketjut hankkivat asiakkaita?

Helsingissä on olemassa grilliravintolaketjuja, jotka tarjoavat ulkomaisen brändin suunnittelemia annoksia. Ne saavat tukkuliikkeiltä suurempia paljousalennuksia kuin pienet yrittäjät, jotka eivät voi ostaa suuria ruokaeriä. Asiakkaat voivat aluksi oudoksua ulkomaisia tuotteita. Heitä saattavat houkutella mahdolliset kylkiäiset, kuten lelut ja ilmaiset ateriat, joita brändi tarjoaa vakituisille asiakkailleen. Tehokkaalla mainonnalla, grilliravintolan nuorekkuudella ja kohtuullisilla hinnoilla sekä nopealla palvelulla grilliravintolaketjut ovat syöneet markkinoilta sangen nopeasti pieniä ja yksilöllisiä grilliravintoloita. Ne ovat joutuneet lopettamaan asiakaskadon vuoksi. Lisäksi suurilla grilliravintolabrändeillä on varaa hankkia liikepaikkansa kalliimmilta ja vilkkaimmin asiakasvirtoja vetäviltä paikoilta pieniin grilliravintoloihin verrattuna, jotka joutuvat tyytymään laitakaupungin liiketiloihin, joissa on halvemmat vuokrat. Samalla niiden matka tukkuliikkeeseen tai torille, josta tuoreita tuotteita grilliruuan raaka-aineiksi voi noutaa, pitenee.

Kuinka pieni grilliravintola voi kilpailla suurien kanssa

Pieni grilliravintola pystyy kilpailemaan ainoastaan, jos ravintola itse omistaa liikekiinteistön, missä se toimii. Silloin yhtiövastike on huomattavasti pienempi kuin vuokralla olevan. Pieni grilliravintola voi kilpailla patentilla suojatulla reseptillä, uniikilla kalustuksella, laadukkailla ja kotimaisilla raaka-aineilla sekä grilliruokien terveellisyydellä ja myös kotiinkuljetus- ja juhlapalveluilla. Kun yksilöllinen grilliravintola saa mainetta, se voi varovaisesti nostaa hintojaan ja näin saada myös parempaa katetta.