Arpaonni suosii rohkeaa

Elokuussa Turussa sattumalta naantalilainen mies osti Casino arvan K-Citymarketista miellejohteesta. Hän raaputti 250 000 euron voiton autossaan. Hänen vaimonsa ja pieni lapsensa voivat iloita sattumalta tulleesta voitosta, varsinkin, kun oli lähellä, että olisi tullut valittua väärä arpa. He aikoivat voitollaan matkustella, asua hyvin ja hankkia paremman auton.

Iskelmässä on sanottu: “Sattuma kuljettaa, kuin tuuli laivaa”, mikä tarkoittaa, että joskus ihmistä potkaisee onni. Mutta toisaalta on sanottu, että “Kellä onni on, se onnen kätkeköön.” Hyvin usein “Kateus vie kalatkin vedestä”, sanotaan toisessa sananlaskussa. Kerrottiin huhua 1980-luvulla, että Kirkkonummella joku oli voittanut päävoiton lotossa ja hän oli tarjonnut kierroksen kaikille ravintolaystävilleen ja vuodessa lottovoitto oli huvennut ravintolan kassaan ja entinen lottovoittaja oli jälleen köyhä.

Arpavoiton voisi sijoittaa kulinaristisiin elämyksiin

Arpavoittajan kannattaisi ensin satsata oman hyvinvointinsa kohentamiseen. Hän voi kohentaa kuntoaan, parantaa ravitsemustaan ja vaatetustaan sekä ulkoista olemustaan. Kun itse voi hyvin, voi jakaa hyvinvointia toisillekin. Intialaiset uskovat karman lakiin, että kun tekee hyvää toisille, se palautuu hyvänä itselle. Äkisti voitolla rikastunut, joka on ollut ennen työtön, voi toteuttaa unelmaansa itsensä ja toisten työllistämisestä. Samalla hän laittaa saamansa voiton kiertoon ja auttaa toisia. Perustamalla vaikkapa grilliravintolan Helsinkiin hän voi työllistää itsensä lisäksi toisia sekä ilahduttaa asiakkaita niillä erikoisilla ruokalajeilla, joita hän on esimerkiksi oppinut tai saanut tietoonsa isovanhemmiltaan.

Eräs helsinkiläinen leskirouva osasi tehdä kattilassa keitettyä joululeipää. Se oli maultaan todella erikoinen mausteleipä, jonka reseptin hän piti omassa tiedossaan. Kun joku maistoi palan kattilassa toisen kattilan sisällä keitettyä joululeipää, sen maku oli taivaallinen, kuin maustekakun ja leivän välimuoto, ei liian rasvainen eikä liian kuiva. Sellaisen leivän patentilla voisi ansaita lisää omaisuutta. Ehkä leskirouva jätti salaisen reseptinsä perinnöksi niille, jotka hän oli määrännyt edunsaajiksi testamentissaan. Joskus käy niin, että reseptin perijä kuitenkin myy eteenpäin salaisen reseptin, vaikka arpavoittajalle, joka antaa omistamalleen pienleipomolle toimeksiannon valmistuksesta ja markkinoijille luvan markkinoida tuotetta ravintoloihin. Näin leskirouvan joululeipä on ilahduttamassa suomalaisia ja ulkomaalaisia ravintola-asiakkaita jouluna.