Paketoimalla matkansa voi säästää ja saada paljon. Esimerkiksi kansalaisopiston taidekurssiryhmä voisi päättää, että pitäisi saada enemmän kokemusta taiteesta. He voivat suunnitella parin päivän retkeä Helsinkiin, jossa majoituttaisiin yhdeksi yöksi neljän hengen huoneisiin. Allergikot saisivat parin hengen huoneita hieman kalliimmalla osallistumismaksulla. On joskus mahdollista saada matkaa varten pieni avustus säätiöltä, joten matkan pakettihinta olisi silloin edullinen. Lähtijöitä olisi bussillinen sekä autonkuljettaja ja matkaopas, joka tuntee Helsinkiä.

Matematiikkaa ja ohjelmointia harrastava kurssilainen voi laskea, mitä maksu olisi henkilöltä. Ryhmä yleensä maksaa matkaoppaan ja kuskin puolesta heidän kulunsa. Ensiksi heidän pitäisi saada yksityismatkoja ajava linja-auto kuskeineen ja sopia tulevasta matka-ajasta. Muun muassa Pohjolan Matkat tekevät tilaus- ja ryhmämatkoja.

Ryhmän vetäjä tai opettaja kerää jokaiselta henkilötiedot, jotta ne saa ilmoittaa vakuutusyhtiöön, jonne tehdään ryhmää koskeva matkavakuutus määrätylle ajalle. Erikoisruokavaliot, mahdolliset sairaudet ja liikuntaesteet huomioidaan. Yhdessä päätetään kolmesta kohtuuhintaisesta vaihtoehdosta, minne majoitutaan.

Viikonloppumatkalle lähdetään perjantaiaamuna ja pysähdytään kerran ostamaan matkan varrelta grilliruokaa, esimerkiksi grillattuja hampurilaisia, kanansiipiä tai kasvisruokaa, juomia ja makeisia, käydään vessassa ja jatketaan matkaa Helsinkiin.

Taidekurssilaiset saapuvat illalla perille kello 14.30 maissa, jos lähdetään Pohjois-Suomesta. Kannattaa varata hotellihuoneet mahdollisimman läheltä Helsingin keskustaa. Siellä saadaan huoneet ja puretaan laukkuja huoneissa. Perjantaina voi ehtiä käymään ilmaisessa taidemuseossa Tennispalatsissa, jos ryhmä saapuu ennen kello 16, jotta saadaan ilmaiset sisäänpääsyliput. Siellä voi katsella aikansa, sitten voi palata hotellille. Illalla syödään hotellin ravintolassa vaikka grillihärkää lisukkeineen ja jotkut lähtevät tanssimaan.

Lauantaina matkaopas voi varata aamupäiväksi ryhmäliput Kiasmaan. Aamiaisen jälkeen on käveltävä hotellista sinne, jotta samalla saadaan liikuntaa. Kiasmassa lounasta saa tiistaista perjantaihin. Viikonloppuna ryhmä joutuu etsimään lounaspaikan keskustasta. Forumin McDonald’sissa tarjotaan hyviä grilliannoksia, esimerkiksi Hot Wingsejä. Kahvin jälkeen voi lähteä Taidehalliin Nervanderinkadulle. Se on auki kello 17 saakka. Sitten ryhmässä voi mennä hotellille lepäämään. Hotellilla ovat iltapala, kuntosali ja saunomismahdollisuus. Jotkut hemmottelevat itseään hierojalla ja kosmetologisilla hoidoilla. Matkalaiset voivat pelata nettikasinossa mielipelejään hotellista vuokratulla tietokoneella huoneissaan.

Sunnuntaina aamupalan jälkeen ryhmä voi patikoida Taidemuseolle, joka aukeaa kello 11. Parin tunnin päästä mennään syömään jälleen hotellille ja lähdetään kahvin jälkeen kotimatkalle bussilla klo 15 mennessä.