Teatterimatkalaisen majoitus- ja käyntipaikkoja

Helsingissä on monia majoitus- ja ruokapaikkavaihtoehtoja teatterin ystävälle. Monet lähtevät ystävänsä tai puolisonsa kanssa tai ryhmämatkalle teatteriin Helsinkiin. Vaikka teatteriin tulisikin kauempaa, niin ryhmämatkan voi paketoida edulliseksi, kunhan muistaa ajoissa varaa majoituksen, ravintolapöydät, teatteriliput ja oppaan sekä kuljettajan autoineen matkalle. Ryhmämatkan järjestäjä yleensä vakuuttaa matkassaan olevat, mutta oman matkavakuutuksen voi ottaa omasta vakuutusyhtiöstään. ”Vara ei venettä kaada”, sanoo sananlasku.

Toki teatterimatkalle voi tulla myös itsenäisesti junalla tai lentokoneella Helsinki-Vantaan lentokentälle. Lentokentän lähistöllä on Vantaalla tasokkaita hotelleja, jotka majoituksen lisäksi antavat esitteitä paikallisista kulttuuritapahtumista ja julkisista kulkuyhteyksistä. Helsingissä on erikoisuuksia, kuten Löyly, jonne voi mennä kokeilemaan suomalaista saunaa ja ravintolaa. Kluuvissa on useita neljän tähden hotellia, joilla voi olla erikoistarjouksia matkaajalle. Siltasaaressa on kolme neljän tähden hotellia. Lähellä Töölönlahden puistoa on myös tasokas huoneistohotelli. S-etukorteilla voi alennuksella majoittua Sokos-hotelleihin. Kalliossa on edullisempia hotelleja kuin keskustan lähellä.

Muualta tulleen ei tarvitse kulkea taksilla paikasta toiseen, vaikka ei tuntisi Helsinkiä hyvin. Internetistä voi tarkistaa joukkoliikenteen reitit busseille, metrolle ja paikallisjunille. Helsinki Card kannattaa ostaa, jos käyttää paljon joukkoliikennettä Helsingin alueella. Kortilla pääsee määräajan sisällä useisiin nähtävyyksiin ja museoihin. Myös kaupoista voi kortilla saada alennusta. Kun Helsinki Card Regionin ostaa, voi matkailija reissailla Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja Kauniaisissa.

Teatterimatka irrottaa mukavasti arjen harmaudesta. Helsingin Kaupunginteatterilla on suuri ja pieni näyttämö sekä studio Pasila. Keskustan teattereita ovat:

  • Helsingin Kaupunginteatteri, Lasten teatteri, Studio Pasila
  • Kom teatteri
  • Suomen Komediateatteri
  • Tanssiteatteri – Helsinki Dance Company
  • Lilla Teatern

Tasokasta grilliruokaa lähellä hotellia

Jos hotellissa tarjoillaan matkan hintaan ainoastaan aamiainen, kannattaa esimerkiksi tutustua Ravintola Weeruskan ateriavaihtoehtoihin. Heillä on erikoisesti tarjolla sopivia annoksia teatterissa kävijöille, kuten grilliannoksia. Grilliannosten hinnat vaihtelevat siellä 16 eurosta 30 euroon, tosin lisukkeista ja juomista pitää maksaa erikseen. Heillä on alkupalojen lisäksi kasvis- ja kalaruokia, pitsoja, hampurilaisia ja klassikkoruokia. Muitakin grilliravintoloita on useita Helsingissä. Niitä voi etsiä hakukoneella Internetistä ennen matkaa. Illalla hotellissa voi pelailla nettikasinossa tai mennä drinkille.