Mitä grilliruokapaikkoja on lähellä Helsingin teattereita

Ihmiset ympäri Suomea tulevat käymään Helsingissä teatterinäytöksiä katsomaan ja samalla syövät hyvin. Heille on tärkeää, että teatterin yhteydessä tai lähistöllä on väliajalla saatavilla nopeasti valmistettavaa ja hyvää ruokaa. Usein grilliruoka on nopeasti valmistuvaa, vie nälän ja on samalla hyvän makuista. Grilliruuan ei tarvitse olla välttämättä lihasta, vaan voi syödä kasviksia ja tofua ja kasvisgrilliruokaa tarjotaan melkein jokaisessa grilliravintolassa.

Nimekkäimpiä teattereita Helsingissä ovat:

  • Kansallisteatteri,
  • Helsingin Kaupungin Teatteri,
  • Savoy,
  • Aleksanterinteatteri,
  • Ryhmäteatteri,
  • Teatteri Helsinki,
  • Kansallisooppera,
  • Kansallisbaletti,
  • Suomen Komediateatteri ja
  • KOM Teatteri,

sekä muitakin teattereita on näiden lisäksi. Pelkkä ruokailumatka Helsinkiin ei riitä, vaan jos esimerkiksi eläkeläiset lähtevät kauempaa matkaan, pitää matkantarjoajan paketoida heille kiinnostavia retkikohteita. Koska vanhat ihmiset, koululaiset sekä lapset eivät jaksa kävellä pitkiä matkoja, jokin teatteriesitys tyydyttää kulttuurinnälkää.

Mitä grilliruokaa ihmiset mielellään syövät väliajalla

Ihmiset syövät teatterin väliajoilla helposti nautittavia ruoka-annoksia. Ne tulee olla siten tarjolla, että heidän vaatteensa eivät tahriudu. Grilli yleensä antaa mukaan servettejä riittävästi ja kertakäyttöaterimia. Grilliruoka on yleensä pakattu kertakäyttöastioihin. Ihmisten suosiossa ovat tietysti perinteiset grillihampurilaiset, joiden välissä on

  • salaattia,
  • tomaattia,
  • kurkkua,
  • pikkelsiä,
  • grillipihvi,
  • ketsuppia,
  • sinappia ja
  • sipulia.

Grillihampurilaisen lisukkeena yleensä on ranskalaiset perunat sekä juoma, yleensä Coca colaa.

Saatavilla on kasvishampurilaisia, jolloin lihasta tehty pihvi on korvattu kasvispihvillä, joka on esimerkiksi valmistettu palkokasveista tai soijasta. Herneet ja kick-herneet sekä pavut voivat olla kasvishampurilaisen pihvin raaka-aineita. Kananmunaa ei ole silloin laitettu pihviin eikä mitään eläinperäistä ainetta, vaan soija yleensä riittää tekemään pihvistä kiinteän muotoisen ja maittavan. Eläinperäisiä rasvojakaan ei käytetä kasvisruuissa vaan kasvismargariineja tai kasvisöljyjä. Grillissä paahdettu maissi, paprikat, tomaatit ja jopa omenalohkot voivat maistua hyville.

Grillattu kala on aina maistunut välipalana ja se on tullut Suomeen nimikkeellä “Fish and Chips” eli kalaperunat. Kokki laittaa paperitötteröön grillattuja kalapaloja, jotka eivät ole ruotoisia. Ne ovat kevyesti suolattuja ja toiseen paperitötteröön hän laittaa ranskalaisia perunoita. Saatavilla on myös grillattuja kanansiipiä tai makkaroita.

Kotimatkallekin usein ostetaan eväitä, ja ainakin alkumatkan myös grilliruuat kuljetuspakkauksissaan pysyvät lämpiminä. Jos linja-autossa on styrox-laukkuja, jossa grilliruokia voi pitää, voi ne syödä lämpiminä myöhemmin.